Hoe werken wij?

Kenmerkend voor de manier van werken is:

Een tweeledige hulpverlening, zowel op het gebied van de zakelijke afwikkeling alsmede de emotionele ondersteuning. We analyseren de vraag en informeren, maar laten de mensen zoveel mogelijk zelf doen om zo hun eigen kracht te voelen.

Een preventieve werking. Door op verschillende (sleutel)momenten in het leven (b.v. bij ziekte, echtscheiding, overlijden) mensen te ondersteunen en te adviseren kunnen moeilijkheden voorkomen worden.
Door, na een overlijden, snel in contact te zijn met de nabestaande(n), is er bovendien passende aandacht voor de onzekere en verwarrende gevoelens over verlies en rouwen.

Een werkwijze waarbij de mens centraal staat en waarbij geen commerciële belangen spelen (zoals het verkopen van een verzekering of een grafsteen).


Praktische ondersteuning:
Tijdens het bezoek besteedt de nabestaandenbegeleider aandacht aan de praktische en administratieve zaken waarmee men rondom een overlijden te maken kan krijgen. Dit kunnen zaken zijn op het gebied van:

·       erfrecht en nalatenschappen

·       verzekeringen

·       pensioenen

·       belastingen

·       bankzaken

·       notaris

·       melding van het overlijden aan verschillende instanties

·       enzovoort.

Emotionele begeleiding na een overlijden:
De nabestaandenbegeleider biedt een luisterend oor en helpt de nabestaande/cliënt in de moeilijke tijd die hij of zij doormaakt. Vaak is er behoefte om over de overledene of de ontstane situatie te praten. En vooral over de verwarrende gevoelens en gedachten waarmee de nabestaande/cliënt te maken kan krijgen. Er wordt samen gekeken naar een manier om het leven weer vorm te geven. Hoe pak je na jaren samen alleen de draad op? Hoe ga je om met het verdriet, het gemis en de veranderde situatie? Hierbij is een helpende hand vaak zeer welkom.

Verder is het platform bedoeld om zichtbaar te zijn voor professionals die met ouderen en nabestaanden werkzaam zijn èn voor andere mensen die hulp op dit gebied kunnen gebruiken.

Denk hierbij aan:

·      nabestaanden

·      uitvaartbranche

·      bedrijven die aandacht willen schenken aan verlies of nabestaandenzorg willen bieden aan medewerkers. (om ziekteverzuim en langdurige uitval tegen te gaan)

·      zorginstellingen

 

 

 
 
621-Laptop-macbook-werken-1920-Fotos-voor-Therapeuten.jpg
 
 

Leden

Here is some description text. Magña fábulas accusamus id mel, séd ñé muciús appellantur. Est ad offendit copíosae atomorum. Vix íd hinc nonumes, éu quí qúis fácer. Nobis iudico per an. Nam cu fastidii offendít. Hiñc mútat vim te. Mei melius aliqúam detraxít ád, eu éum tempór mnesarchúm. Sapieñtem euripidis usu et.